Blogia

.:jmartin:. Weblog sobre (PHP,Oracle,Mysql,Java)

SlickRun

SlickRun

Avui un company de fenia m’ha passat una aplicació anomenada SlickRun ,
La qual es queda a la part inferior esquerra de la pantalla i permet fer la funció de Inici/executar ... però amb moltes més possibilitats, més d’una acció a la vegada com per exemple mati = obrir firefox en algunes pàgines i el thunderbird cosa que faig cada matí, o inserir variables. Esta be i he fet neteja a l’escriptori d’algunes icones d’aplicacions.

He estat fent proves amb gmail-lite

M’ha cridat l’atenció la llibreria gmail-lite i he estat fent proves.
Aquí vos ensenyo una mica com ha anat. Es bastant fàcil.

La instal·lació:

Jo treballo sobre un Windows2000 Server (coses de la feina)però suposo que amb Linux deu ser bastant similar.

Primer descarreguem la llibreria gmail-lite .
Desprès descarreguem el Win32OpenSSL si no el tenim, i l’instal·lem.

Nota: això ens permetrà utilitzar php_curl.dll per connexions https, sinó al carregar l’extensió et donarà un error per falta de llibreries dll.

El següent pas es parar el servei de l’apache, anar al php.ini i descomentar l’extensió php_curl.dll

Nota: php_curl.dll es l’extensió per a PHP de libcurl que es una eina de transferència de fitxers mitjançant la sintaxis URL, que suporta aquests protocols entre d’altres: FTP, FTPS, HTTP, HTTPS, GOPHER, TELNET, DICT, FILE i LDAP.
Libcurl esta disponible per a PHP des de la versió 4.0.2 (ja fa molt d’això)

Per finalitzar iniciem l’apache i comprovem que no hi ha errors.
Ho pots comprovar mirant el phpinfo, però si no dona cap error en pantalla no crec que tingues més problemes.

phpinfo.php


phpinfo(INFO_MODULES);


Desenvolupament:
Una vegada ja tens tots els complements ens posem al codi!!
La prova que he fet únicament mira els correus de l’inbox i diu si estan llegits o no i quants n’hi ha en total, però ja es veu una mica el funcionament.
El codi es aquest:

gmail.php


Crec que es fàcil d’entendre l’API de gmail-lite, però si teniu algun dubte el deixeu als comentaris.
La documentació completa la podeu al mateix paquet.

Update: Estaria be tenir una pagina de descarrega que agafes els fitxers del gmail. Si tinc una mica de temps igual ho miro de fer.

Gallina, un weblog fet amb php i gmail

Gallina es un script PHP (GLP) per fer blogs utilitzant Gmail (correu d’1Gb del google), això ho fa mitjançant la llibreria gmail-lite. amb la qual connecta al compte gmail que te l’informació en forma de correu.

Imatge

Update : Desprès de veure aquesta noticia, he començat a provar la llibreria gmail-lite i ja tinc algunes coses, així que dema intentaré fer un post sobre les experiències.

Avui fa 3 anys

Avui fa 3 anys que estic en Ines, la meva novia.

Estic molt content!!!

Invitació del gmail

Tinc una invitació del gmail per donar i la vull utilitzar per situar una mica a la geografia catalana (o espanyola) els lectors del weblog i conèixer una mica les vostres opinions sobre aquest.

La invitació la donaré a un nombre a l’atzar entre tots els comentaris.

Per cert, jo soc de Tortosa (TGN) :-)

Nou PHP Nuke 7.5

Nou PHP Nuke 7.5

Nova versió en algunes millores i un preu de 10 dolars. Però comencen rumors que alguns hostings compartits l’estan prohibint pel seu mal us de recursos. Així que començaria a mirar seriosament l’opció de drupal(un content management open-source) que pareix anar per millor camí.

PHPnuke

Drupal

PHP i Parrot, el futur?

PHP i Parrot, el futur?

Ja fa bastant de temps vaig començar a sentir parlar sobre parrot i php, parrot es una maquina virtual que s’utilitza ja amb èxit amb Perl6 i serveix per fer bytecodes de llenguatges interpretats. Però des de l’aparició final de PHP5 cada vegada agafa més força l’idea d’utilitzar la MV de parrot per a la pròxima versió (PHP 6) .

Com funciona parrot?

El que fa parrot es crear un bytecode (code precompilat) i executar-lo mitjançant el compilador JIT (just in time) de la maquina virtual. Això fa que puguem parlar de velocitats similars a C en alguns casos.

PHP+Parrot
Implementació interna de parrot
Pagina oficial de Parrot

Que pot aportar?

Pel que pareix ja hi ha 99% de codi implementat (encara utilitza les tipus de dades perl) i les dades del rendiment son bastant sorprenents, unes 10 vegades més ràpid en algorismes que utilitzen intensivament el CPU o temps com aquest:

Temps generant un fractal de Mandelbrot


PHP, 2.4 segons
Parrot without JIT, 0.5 segons
Parrot with JIT (Intel) 0.08 segons

(font)
Be, ara s’ha de veure si Zend i parrot treballaran conjuntament o una substituirà l’altre. Suposo que el rendiment dirà.

Alguns enllaços sobre el tema:

phplens 1
phplens 2

Com ho veieu tots aquest canvis?

rendiment php

connexio oracle php

adodb

kits de cd auto lamp

Php i Pl/sql pareixen bons amics

Fa un parell de dies a phplens vaig llegir un article comparatiu sobre mysql i Oracle treballen des de PHP, desprès de les comparacions que ja eh llegit en altres llocs de temps en fer un select, 100000 inserts i la típica exposició de qualitats de cada sistema de base de dades vaig veure una cosa interessant.

Converting the PHP code to PL/SQL code contributed to a 30% increase in insert performance for Oracle and a 10 times improvement in select speed.


Pel que vaig entendre amb el meu angles d’indi s’hi utilitzes PL/SQL des de PHP pots millorar el rendiment d’una forma bastant sorprenent.En alguns casos ho he fet però crec que ho faré més sovint per substituir consultes annexada mitjançant el while.

Crear taules temporals a mysql

En alguns projectes he necessitat crear taules temporals a mysql per fer alguns càlculs intermitjos complicats.
La primera vegada que ho vaig necessitar vaig idear un sistema quasi irracional per poder mantindré la taula temporal actualitzada per a diferents usuaris(sessions).

Però com em sol passar no vaig llegir avanç una mica sobre el tema. Sinó, hagués descobert que existeix un modificador a l’ordre “create tables” anomenat TEMPORARY que serveix exactament per això.

La sintaxi es aquesta:

CREATE [TEMPORARY] TABLE [IF NOT EXISTS] tbl_name [(create_definition,...)]rn[table_options] [select_statement]

El meu primer post

Em diuen Jordi Martín i tinc 21 anys. Actualment treballo la unitat de Sistemes d’informació de l’Hospital Tortosa Verge de la Cinta. I principalment em dedico a l’explotació de dades d’oracle i mysql i la programació en java i PHP.

Aquest weblog neix de les ganes de compartir coneixements tècnics, amb la llengua que estimo
(la qual crec que te una mancança en l’aspecte tecnològic).

Be espero que vos agradi